HUN | GER | ENG
Webáruház
HÍREK, AKTUALITÁSOK
A Bodnár Pincészet Borház családi vállalkozás. Alapítója dr. Bodnár Sándor kertészmérnök, öt évtizedes sikeres szakmai múltra tekinthet vissza. Egész életében a szőlőhöz és a borhoz felelősséggel közeledett...
2008. november
Hírlevél feliratkozás
Név:

E-mail cím:

Bodnár Pincészet Borház
Exlibris gyűjtemény
Exlibris gyűjtemény
Exlibris gyűjtemény

Bemutatkozás

Tokaji Borvidék 2008 év bortermelője dr. Bodnár Sándor

dr. Bodnár Sándor
dr. Bodnár Sándor
Repei József
Repei József
A Bodnár Pincészet Borház családi vállalkozás.
Alapítója dr. Bodnár Sándor kertészmérnök, öt évtizedes sikeres szakmai múltra tekinthet vissza. Egész életében a szőlőhöz és a borhoz felelősséggel közeledett. 1992-től több évtizedes tapasztalatait családi vállalkozásában hasznosítja, vejével Repei József borásszal. A Bodnár Pincészet Borház borainak sikere a kiváló alapanyagnak, a kíméletes szőlőfeldolgozásnak, az évszázados kézműves hagyományoknak és a jelenkor legkorszerűbb technikájának köszönhető.

Bormúzeum
Bormúzeum - Tolcsva
Bodnár Pincészet Borház
Családi birtok
Aktív munkás éveiben értékmentő és értékmegőrző tevékenységével, kiváló munkatársaival létrehozott egy páratlan, több mint 200.000 palackos tokaji muzeális borgyűjteményt Tolcsván, ami alapul szolgált az évszázad (1895-1990) tokaji borkóstolójának (Sárospatak Nagykönyvtár 2001).

Nyugdíjba vonulása után felépített maga és családja segítségével egy korszerű, modell értékű, családi birtokot.Tokaj Vinum Regum Rex Vinorum borlovagrend nagymestere volt

Bodnár Pincészet Borház
A legbüszkébb arra, hogy - a hazai és a nemzetközi borversenyen elnyert számtalan díjon kívül, - a vevői visszatérnek, honorálják a minőséget, a megtermelt borainak 90%-át export piacon értékesíti. Teljes életre törekedett, amit igazol az, hogy 1972-ben az I. Borvilágversenyen (Budapest) bírálóként tevékenykedett, 1987-ben egyetemi doktori címet szerzett a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. 1987-ben megszervezője volt a Tokaj Vinum Regum Rex Vinorum borlovagrendnek, aminek nagymestere volt. 1987-ben a Bor Nemzetközi Éve alkalmával Rómában az O.I.V. szervezésében előadást tartott, 2004 a Tokaj Vinum Hungaricum egyesület alapító tagja. Az egyesület a Tokaj hegyaljai borászati tradíciókat követő borászokat és borászatokat tömöríti, annak érdekében, hogy a tokaji bor valóban megmaradjon Hungaricumnak.


Exlibris Gyűjtemény

Bodnár Pincészet Borház
A képzőművészethez való vonzódása révén létrehozta Magyarországon magánkézben lévő legnagyobb szőlős-boros motívumú exlibris és kisgrafikai gyűjteményét, ami több mint 5000 lapból áll. Az anyag számos hazai és nemzetközi kiállításon, katalógusok kiadásával bemutatásra került. A gyönyörű grafikák néhány tablója a borház kóstolóhelyiségének falát díszíti.
Bodnár Pincészet Borház
Levelezési cím: 3980 Sátoraljaújhely, Balassi Bálint utca 31.
Telephely: 3980 Sátoraljaújhely, Pincék völgye 16.
Kapcsolattartó:
Dr. Bodnár Sándor
Repei József
+36 30-995-1115
+36 30-627-2265
© copright 2020 - minden jog fenntartva - www.bodnarpinceszet.hu | Oldaltérkép | Adatvédelem | Impresszum
Készítette: Achron Kft.