Szőlőtermelési filozófiánk alapja, hogy a kevesebb mindig több. Kitűnő termőhelyeken visszafogott tőketerheléssel, késői szüreteléssel törekszünk megtermelni a legtöbb aszúszemet, és magas cukorfokú különleges minőségű mustot nyerni. Valljuk azt, hogy a fentieken kívül a bor minősége döntően az évjárat függvénye.
Csak a saját ültetvényeinken termett szőlőt dolgozzuk fel. Kedvezőtlen évjáratokban a teljes termést szőlő formájában értékesítjük.
Webáruház
HÍREK, AKTUALITÁSOK
A Bodnár Pincészet Borház családi vállalkozás. Alapítója dr. Bodnár Sándor kertészmérnök, öt évtizedes sikeres szakmai múltra tekinthet vissza. Egész életében a szőlőhöz és a borhoz felelősséggel közeledett...
2008. november
2008. november
Hírlevél feliratkozás
Exlibris gyűjtemény
Szőlészet, Borászat
Szőlészet
Szőlőfajták-dűlők
Furmint szőlő ültetvényeink kiváló fekvésű déli lejtőkön a Sátoraljaújhely Köves hegy, Nyomárkai dűlőkben találhatók, 150-200 m tengerszint feletti magasságban. A tőkék életkora 30 év feletti, így a róluk szüretelt szőlőből származó borok rendkívül összetett finom ízekkel, beltartalmi értékekkel rendelkeznek, amit tovább fokoz az apró köves vulkanikus tufa máladék talaj. A köves talaj úgy működik mint egy cserépkályha, és ez a borok minőségét, egyediségét pozitívan befolyásolja. Kiválóan aszúsodik.
Hárslevelű Tokaj-Hegyalja második fő fajtája. Ültetvényeink Bodrogolaszi határában a Somos dűlőben vannak. A fajta fő jellemzője a mással össze nem téveszthető gyakran fél méter hosszúságot is elérő fürt. A vastag bogyóhéj lehetővé teszi a késői szüretelést, az ilyenkor szüretelt borok finom fűszeres hársfamézre emlékeztető illattal ízekkel rendelkeznek. Kiválóan aszúsodik.
Sárgamuskotály ültetvényünk közvetlen a borház felett helyezkedik el Sátoraljaújhelyben a Magashegy dűlőben. Bogyói közép nagyok, gömbölyűek, lédúsak, húsa ropogós, finom muskotályos ízűek. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval.
Zéta ültetvényünk közvetlen a sárgamuskotály melletti táblában helyezkedik el. A fajta korai érésű, magas cukortermelő képességű, rendkívüli mennyiségű aszúszemet tud produkálni, kiemelkedő évben 30q/ha. aszúszemet válogatunk ki belőle és az ez után visszamaradó ép szőlő cukorfoka 28 mustfokos.
Hárslevelű Tokaj-Hegyalja második fő fajtája. Ültetvényeink Bodrogolaszi határában a Somos dűlőben vannak. A fajta fő jellemzője a mással össze nem téveszthető gyakran fél méter hosszúságot is elérő fürt. A vastag bogyóhéj lehetővé teszi a késői szüretelést, az ilyenkor szüretelt borok finom fűszeres hársfamézre emlékeztető illattal ízekkel rendelkeznek. Kiválóan aszúsodik.
Sárgamuskotály ültetvényünk közvetlen a borház felett helyezkedik el Sátoraljaújhelyben a Magashegy dűlőben. Bogyói közép nagyok, gömbölyűek, lédúsak, húsa ropogós, finom muskotályos ízűek. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval.
Zéta ültetvényünk közvetlen a sárgamuskotály melletti táblában helyezkedik el. A fajta korai érésű, magas cukortermelő képességű, rendkívüli mennyiségű aszúszemet tud produkálni, kiemelkedő évben 30q/ha. aszúszemet válogatunk ki belőle és az ez után visszamaradó ép szőlő cukorfoka 28 mustfokos.