SZŐLÉSZET
SZŐLÉSZET
Szőlőtermelési filozófiánk alapja, hogy a kevesebb mindig több. Kitűnő termőhelyeken, visszafogott tőketerheléssel, késői szüreteléssel törekszünk megtermelni a legtöbb aszúszemet, és magas cukorfokú különleges minőségű mustot nyerni. Valljuk azt, hogy a fentieken kívül a bor minősége döntően az évjárat függvénye.
Csak a saját ültetvényeinken termett szőlőt dolgozzuk fel. Kedvezőtlen évjáratokban a teljes termést szőlő formájában értékesítjük.
FURMINT
Furmint szőlő ültetvényeink kiváló fekvésű déli lejtőkön a Sátoraljaújhely Köves hegyen találhatók, 150-200 m tengerszint feletti magasságban.
A tőkék életkora 30 év feletti, így a róluk szüretelt szőlőből származó borok rendkívül összetett finom ízekkel, beltartalmi értékekkel rendelkeznek, amit tovább fokoz az apró köves vulkanikus tufa máladék talaj. A köves talaj úgy működik, mint egy cserépkályha, és ez a borok minőségét, egyediségét pozitívan befolyásolja.
Kiválóan aszúsodik.
HÁRSLEVELŰ
Tokaj- Hegyalja második fő fajtája.
Hárslevleű ültetvényeink Bodrogolaszi határában, a Somos dűlőben vannak. A fajta fő jellemzője a mással össze nem téveszthető, gyakran fél méter hosszúságot is elérő fürt. A vastag bogyóhéj lehetővé teszi a késői szüretelést, az ilyenkor szüretelt borok finom fűszeres hársfamézre emlékeztető illattal ízekkel rendelkeznek.
Kiválóan aszúsodik.
SÁRGAMUSKOTÁLY
Sárgamuskotály ültetvényünk közvetlen a borház felett helyezkedik el Sátoraljaújhelyben a Boda dűlőben. Bogyói közepes nagyságúak, gömbölyűek, lédúsak, húsa ropogós, finom muskotályos ízű. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval.
ZÉTA
Zéta ültetvényünk közvetlenül a sárgamuskotály melletti táblában helyezkedik el. A fajta korai érésű, magas cukortermelő képességű. Rendkívüli mennyiségű aszúszemet tud produkálni, kiemelkedő évben hektáronként 30 mázsa aszúszemet válogatunk ki belőle, a visszamaradó ép szőlő cukorfoka 28 mustfokos.