SZŐLÉSZET

SZŐLÉSZET

Szőlőtermelési filozófiánk alapja, hogy a kevesebb mindig több. Kitűnő termőhelyeken, visszafogott tőketerheléssel, késői szüreteléssel törekszünk megtermelni a legtöbb aszúszemet, és magas cukorfokú különleges minőségű mustot nyerni. Valljuk azt, hogy a fentieken kívül a bor minősége döntően az évjárat függvénye. 

Csak a saját ültetvényeinken termett szőlőt dolgozzuk fel. Kedvezőtlen évjáratokban a teljes termést szőlő formájában értékesítjük. 

FURMINT

Furmint szőlő ültetvényeink kiváló fekvésű déli lejtőkön a Sátoraljaújhely Köves hegyen találhatók, 150-200 m tengerszint feletti magasságban.

A tőkék életkora 30 év feletti, így a róluk szüretelt szőlőből származó borok rendkívül összetett finom ízekkel, beltartalmi értékekkel rendelkeznek, amit tovább fokoz az apró köves vulkanikus tufa máladék talaj. A köves talaj úgy működik, mint egy cserépkályha, és ez a borok minőségét, egyediségét pozitívan befolyásolja.

Kiválóan aszúsodik.


HÁRSLEVELŰ

Tokaj- Hegyalja második fő fajtája.

Hárslevleű ültetvényeink Bodrogolaszi határában, a Somos dűlőben vannak. A fajta fő jellemzője a mással össze nem téveszthető, gyakran fél méter hosszúságot is elérő fürt. A vastag bogyóhéj lehetővé teszi a késői szüretelést, az ilyenkor szüretelt borok finom fűszeres hársfamézre emlékeztető illattal ízekkel rendelkeznek. 

Kiválóan aszúsodik.


SÁRGAMUSKOTÁLY

Sárgamuskotály ültetvényünk közvetlen a borház felett helyezkedik el Sátoraljaújhelyben a Boda dűlőben. Bogyói közepes nagyságúak, gömbölyűek, lédúsak, húsa ropogós, finom muskotályos ízű. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval.


ZÉTA

Zéta ültetvényünk közvetlenül a sárgamuskotály melletti táblában helyezkedik el. A fajta korai érésű, magas cukortermelő képességű. Rendkívüli mennyiségű aszúszemet tud produkálni, kiemelkedő évben hektáronként 30 mázsa aszúszemet válogatunk ki belőle, a visszamaradó ép szőlő cukorfoka 28 mustfokos.