ÉTERI ÜZENET ÉDESAPÁNKNAK

Az életünkben sok minden változott az utóbbi 2 évben, hihetetlen mélységeket és magasságokat egyaránt megéltünk, mégis valamelyik nap, amikor megkérdezték, hogy boldog vagyok-e, kis gondolkozás után igennel feleltem. Később visszacsengett a válaszom, és elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi is a boldogság...

A mi boldogságunk nem egy extázisra hasonlító, mindent felülíró emóció, sokkal inkább egy kiegyensúlyozott pozitív életérzés. 

Mert örömmel tölt el minket, hogy ha nem is teljes egészében, de a háromgenerációs családunk még együtt van, szeretjük egymást és munkánk jelentős részében még együtt is dolgozhatunk.  

Örömmel tölt el bennünket a szőlőbirtokon elvégzett folyamatos munka, amikor visszanézünk a "kész" sorokra, a szüret megszervezésének és lebonyolításának menete, a feltornyozott ládákban halmozódó leszedett fürtök látványa, a feldolgozás és borkészítés mestersége, az újborral való ismerkedés, az előző évjáratokból származó borokról való féltő gondoskodás.  

Boldogság kézbe venni a saját palackozású borainkat, minden alkalommal rácsodálkozni a szimbolikus jelentést hordozó új emblémánkra. 

Öröm számunkra a borkóstolókra és rendezvényekre érkező vendégekről való gondoskodás és elégedettséggel tölt el bennünket, amikor vendégeink dicsérik a Borházunk nyújtotta szolgáltatásokat, élvezik a borainkat és az is, ha laikusoknak sikerül valami olyan plusz tudást adni, amitől megnyílik az érdeklődésük az "istenek itala" felé.

Aki hiányzik nekünk az Apa, de nagyon...
A rendkívül jó családfő, a nagy borász, Tokaj-Hegyalja szerelmese, a lokálpatrióta, a fantasztikus energiáival, tenni akarásával, szépre és jóra törekvésével, értékmegőrző tevékenységével. Az első koronavírus alatti időszakban még együtt kezdtük meg a Borház átalakítását, hogy nagyobb, akár 70 fős rendezvények lebonyolítására is lehetőségünk legyen. Sajnos már a szép, harmonikus, vendégbarát, megújult Borházat nem láthatta meg...

De érezzük állandó jelenlétét, sőt, hogy velünk örül és azt is, ahogy védelmező éteri szárnyaival körbeölel minket és szeretett Borházát, borainkat. Neki kerek volt a világ, mert úgy is akart élni.

Apa!

A lábnyomodban haladunk, talán kicsit máshogy "lépünk" és új utakat is felfedezünk, de mindennap törekszünk arra, hogy a mi világunk is örömöt okozó, tartalmas, értéket teremtő, gyermekeinknek mintát jelentő legyen, olyan, mint a Tied volt..., egyszerűen... kerek!

Bodnár Judit